Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Stolojan, despre scenariul Băsescu-premier: Nu suntem în Rusia

stolojan_despre_scenariul_basescu_premier_nu_suntem_in_rusia.jpg

Preşedintele Traian Băsescu (Foto: www.presidency.ro)

Theodor Stolojan crede că Traian Băsescu nu ar trebui să devină premier, după ce-i expiră al doilea mandat ca şef al statului. "După ce ai fost preşedintele ţării zece ani de zile, nu cred că soluţia este să te întorci prim-ministru", spune eurodeputatul PDL la RFI.

Traian Băsescu-premier? "Eu nu cred că suntem Rusia! Totuşi, suntem o democraţie. După ce ai fost preşedintele ţării zece ani de zile, nu cred că soluţia este să te întorci prim-ministru", spune Theodor Stolojan.

Întrebat unde-l vede pe Traian Băsescu după 2014, el a răspuns: "Nu ştiu ce va face dânsul, dar aţi văzut, o dată a spus că are o fermă, vrea să se ocupe de fermă, altă dată că vrea să facă o şcoală pentru oamenii tineri politici. Deci are mai multe opţiuni pe care le-a exprimat dânsul, nu eu, în decursul timpului".

Preşedintele Traian Băsescu a spus recent la B1 TV, întrebat dacă ar accepta funcţia de premier, că nu este încă destul de în vârstă încât să refuze dacă cineva l-ar ruga să pună ţara pe şine, ca şef al Guvernului, timp de un an, pe contract.

 
Theodor Stolojan, intervievat de Cosmin Ruscior, despre scenariul Băsescu-premier