Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Th. Stolojan: Ne deranjează Mişcarea Populară, e formată din oameni de la PDL

Theodor Stolojan se arată "deranjat" de Partidul Mişcarea Populară (PMP), care e format din oameni de la Partidul Democrat Liberal. Eurodeputatul PDL spune însă la RFI că la alegerile pentru Parlamentul European "va conta foarte mult capacitatea de mobilizare a fiecărui partid politic", iar PMP nu are structuri locale.

Se teme PDL de PMP? "Ne deranjează acest partid care a spus că el se formează prin oameni noi, dar dacă vă uitaţi şi doamna Udrea şi domnul Baconschi şi domnul Cristi Preda şi mulţi alţii sunt oameni noi proveniţi din Partidul Democrat Liberal", spune Theodor Stolojan.

El precizează că "sondajele arată că la aceste alegeri pentru Parlamentul European participarea nu va fi precum cea care există de regulă la alegerile locale sau la alegerile pentru Parlamentul României şi va conta foarte mult capacitatea de mobilizare a fiecărui partid politic. Or acest Partid Mişcarea Populară abia a fost înregistrat acum, ştiu eu, o lună dacă au şi e foarte complicat să formezi un partid cu structuri teritoriale în fiecare comună, cere ani de muncă".

Ultimele sondaje de opinie plasează PMP la 9%-10%.

 
Theodor Stolojan, intervievat de Cosmin Ruscior, despre Partidul Mişcarea Populară (PMP)