Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


O scrisoare cu ricină, trimisă lui Barack Obama

pic-secret-service.jpg

O scrisoare cu ricină i-a fost trimisă lui Barack Obama

O scrisoare conţinând ricină i-a fost trimisă preşedintelui SUA, Barack Obama, dar pachetul a fost interceptat de autorităţi, relatează presa americană. Pe de altă parte, alte două pachete suspecte au dus la evacuarea unor anexe din Capitoliu, anunţă CNN.

Un oficial din cadrul FBI a declarat că scrisoarea este "foarte asemănătoare" cu cea care i-a fost trimisă cu o zi înainte senatorului Roger Wicker şi care conţinea ricină.

Testele efectuate ultzerior au confirmat că în scrisoarea adresată preşedintelui american era tot ricină.

Poliţia a identificat un suspect după scrisoarea care i-a fost trimisă lui Wicker. Ambele scrisori au fost interceptate la un oficiu poştal. La expeditor era trecută o adresă din Memphis (statul Tennessee).

Ricina este o otravă letală care se găseşte în seminţele de ricin. Aceasta poate afecta persoanele care inhalează, înghit sau ating substanţa, provocând simptome ca febră, tuse, transpiraţie excesivă şi exces de lichid la nivelul plămânilor. Moartea victimei poate surveni în 36 - 72 de ore în cazul în care este ingerată.

 

Două anexe ale Capitoliului, evacuate din cauza unor pachete suspecte

CNN relatează că două anexe ale Capitoliului, în Washington DC, au fost evacuate, miercuri, din cauza unor obiecte suspecte.

Clădirea Hart a Senatului SUA a fost evacută din cauza unui suspect. Un plic suspect a fost descoperit şi în anexa Russell de la Capitoliu.

Unul dintre obiectele suspecte a fost descoperit în biroul unui senator.