Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sârbu: Victor Ponta va trebui să candideze la Preşedinţie, dacă nu găsim altă formulă

Premierul Victor Ponta va trebui să candideze la Preşedinţie anul acesta, dacă PSD nu găseşte "o altă formulă", declară într-un interviu la RFI liderul senatorilor social-democraţi, Ilie Sârbu. El precizează că decizia privind candidatul partidului va fi luată după alegerile europarlamentare.

Ilie Sârbu spune că PSD va decide după 25 mai cine va fi candidatul la Preşedinţie: "După alegerile europarlamentare, când vom vedea exact cum suntem la ora actuală situaţi în preferinţele electoratului, atunci se va lua o decizie. Şi sigur, pe baza unor sondaje, cine e cel mai bine plasat, lucruri care s-au spus".

Întrebat ce ar mai fi de aşteptat, liderul senatorilor PSD a răspuns: "Păi, ar mai fi de aşteptat, pentru că ştiţi bine, premierul a spus-o că nu şi-a dorit lucrul ăsta şi nu şi-l doreşte. Însă sigur, dacă nu ajungem în situaţia în care să găsim o altă formulă, până la urmă va trebui să facă acest pas, e preşedintele partidului, aşa s-a întâmplat de fiecare dată şi îşi asumă acest rol. Dar nici ceea ce spunea domnul Antonescu şi alţi domni că abia a aşteptat premierul, preşedintele partidului nostru, să se rupă această alianţă a noastră, ca să poată candida. Nu şi-a dorit lucrul ăsta şi eu ştiu mai bine ca oricare alt membru al partidului, nu şi-a dorit şi nu-şi doreşte. A vrut să continue activitatea de premier, lucrurile merg bine, în ciuda faptului că Traian Băsescu face acuzaţii de toate felurile".

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat recent că va candida la alegerile prezidenţiale din acest an doar în măsura în care nu va avea încredere totală că "un preşedinte care este parte a planului USL" de schimbare a regimului Băsescu poate să câştige.

El a precizat că sunt şanse doar de 49% să candideze la Preşedinţie şi că o decizie va fi luată după alegerile europarlamentare din 25 mai, când crede că USL se poate reface.

 
Ilie Sârbu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre o eventuală candidatură a lui Victor Ponta la Preşedinţie