Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PSD, conducere nouă cu oameni vechi

ponta-victor-degetul-aratator-sus.jpg

Președintele PSD, Victor Ponta

Alegeri cu final așteptat în PSD, unde Victor Ponta a fost reales în funcţia de preşedinte al Partidului Social Democrat, la Congresul formaţiunii, ce s-a desfășurat la Bucureşti. Totodată, Liviu Dragnea este noul preşedinte executiv al formațiunii, iar Ion Iliescu a fost reconfirmat președinte de onoare al social-democraților. La congrsul de la Sala Palatului au fost aleși și vicepreședinții PSD.

Victor Ponta a fost reales, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al PSD, în timp ce Liviu Dragnea a fost ales preşedinte executiv al partidului, potrivit anunţului oficial al rezultatului votului delegaţilor la Congres.

"Îmi doresc o echipă unită şi performantă", a spus Ponta, după anunţarea rezultatelor, conform Mediafax. Victor Ponta a fost singurul candidat la şefia partidului.

De asemenea, Liviu Dragnea a fost singurul candidat pentru funcţia de preşedinte executiv, nou înfiinţată. Congresul PSD a adoptat, vineri, cu unanimitate, prin vot deschis, o serie de modificări la Statutul partidului, cea mai importantă fiind instituirea funcţiei de preşedinte executiv al formaţiunii.

Vicepreşedinţi la nivel naţional au fost aleşi, în ordinea numărului de voturi obţinute: Nicolae Bănicioiu, Marian Vanghelie, Titus Corlăţean, Dan Nica, Eugen Bejenariu, Constantin Niţă, Dan Şova şi Ion Călinoiu.

Funcţii de vicepreşedinte alese pe regiuni au fost adjudecate de următorii candidaţi: Regiunea Nord - Est - Gheorghe Nichita; Regiunea Sud - Est - Marian Oprişan (care i-a devansat pe Constantin Boşcodeală şi Nicuşor Constantinescu); Regiunea Sud - Mircea Cosma ( care i-a devansat pe Silvian Ciupercă şi Adrian Ţuţuianu); Regiunea Sud - Vest - Paul Stănescu; Regiunea Vest - Ion Mocioalcă (care l-a devansat pe Titu Bojin); Regiunea Nord - Vest - Ioan Rus; Regiunea Centru - Mircea Duşa; Regiunea Bucureşti - Ilfov - Robert Negoiţă.

Cele cinci funcţii de vicepreşedinte alese din rândul Organizaţiei de femei au fost adjudecate, în ordinea numărului de voturi, de Ecaterina Andronescu, Corina Creţu, Rovana Plumb, Olguţa Vasilescu, Gabriela Firea.

De asemenea, Ion Iliescu a fost propus, sâmbătă, de către preşedintele PSD, Victor Ponta, pentru a ocupa funcţia de preşedinte de onoare al partidului, el fiind votat cu unanimitate de voturi de către Congresul reunit la Sala Palatului.