Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Creţu: PSD şi PNL vor încheia probabil o înţelegere să nu se atace reciproc la europarlamentare

Nu este în interesul nimănui ca PSD şi PNL să se atace reciproc în campania electorală pentru europarlamentare. Iată ce declară la RFI eurodeputatul social-democrat, Corina Creţu. Ea spune că va exista "probabil" o înţelegere între cele două partide, care vor merge separat în alegerile din 2014.

Corina Creţu precizează că "nu există precedent în Uniunea Europeană pentru ca două formaţiuni politice din familii politice diferite să meargă împreună. Deci eu cred că nu prea avem de ales, decât să mergem separat, pe liste separate".

Alegeri europarlamentare

Corina Creţu, eurodeputat PSD

AscultăDownload

Ea crede că "pentru o alianţă politică nu este foarte comod să se pună într-un fel de concurenţă automat, fiind pe liste separate, dar nu cred că avem de ales. E cam clar că vom merge pe liste separate, PSD şi PNL. Aparţinem unor familii politice diferite, noi suntem afiliaţi socialiştilor europeni, iar PNL-ul, familiei ALDE, liberalilor europeni".

 

Un pact de neagresiune la europarlamentare?

 

Întrebată dacă PSD şi PNL vor încheia un pact de neagresiune în campania electorală pentru europarlamentarele de anul viitor, Corina Creţu a răspuns: "Probabil va fi o înţelegere şi având în vedere că va veni şi campania prezidenţială imediat după europarlamentare, nu cred că e în interesul nimănui să ne atacăm în campania electorală pentru europarlamentare".

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat sâmbătă la Congresul PSD că de luni partidul intră în campanie electorală pentru alegerile europarlamentare, precizând că PSD nu se va mai afla în luna mai 2014 sub "umbrela USL".

"De luni începem campania pentru europarlamentarele din 2014, pentru că în mai 2014 nu vom mai avea umbrela USL. Veţi putea să demonstraţi în fiecare organizaţie, comună, oraş, judeţ care e capacitatea noastră de mobilizare, sprijnul pe care PSD îl are", a spus liderul social-democrat.