Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Geoană: Un candidat PSD cu acte în regulă e singura formulă pentru a câştiga prezidenţialele

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Un candidat PSD are aproape garantată intrarea în turul doi al alegerilor prezidenţiale, declară la RFI senatorul social-democrat Mircea Geoană. El precizează că "un candidat PSD cu acte în regulă este singura formulă pentru a asigura victoria în noiembrie".

Întrebat cine are şansele cele mai mari să devină candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană a răspuns: "Un candidat PSD are aproape garantată intrarea în turul doi, pentru că în mod tradiţional, publicul nostru votează... în 2009 a votat 99% cu candidatul PSD, eu eram în acea situaţie acum aproape cinci ani. Întrebarea pe care o avem cu toţii este cine reuşeşte să mai obţină încă două milioane de voturi în turul doi. Şi aici evident, alegerile europarlamentare reprezintă un test care are o semnificaţie şi în această zonă".

"Deci răspunsul, da, cineva din zona noastră, cineva care este capabil să aibă susţinerea partidului şi automat sau cvasiautomat intrarea în turul doi şi capabil după aceea să convingă şi să atragă voturi suplimentare (...). În mod clar, un candidat de-al nostru pleacă cu prima şansă în noiembrie la alegerile prezidenţiale", explică senatorul PSD, al cărui nume a fost şi el vehiculat pentru alegerile prezidenţiale din acest an.

Viitorul candidat al PSD la Preşedinţie trebuie să fie membru al partidului? "Este foarte greu să-mi imaginez o situaţie în care cineva care nu este asociat partidului nostru în mod direct să poată să obţină cele peste trei milioane de voturi pe care partidul le poate genera în acest moment. Este practic imposibil. Acel candidat care nu mobilizează, care nu motivează, care nu creează emoţie şi sentimentul de proiect comun cu publicul nostru riscă să nu meargă în turul doi, pentru că nu văd publicul nostru mobilizându-se... şi ca partid mobilizându-se pentru un candidat altul decât unul dintre cei care au muncit, au trăit, au respirat, gândesc ideologic, gândesc ca valori aproape de ceea ce noi reprezentăm ca formaţiune politică în România. Un candidat PSD cu acte în regulă este singura formulă pentru a asigura victoria în noiembrie", consideră Mircea Geoană.

 
Mircea Geoană, intervievat de Cosmin Ruscior, despre viitorul candidat al PSD la Preşedinţie