Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tiraspolul aduce noi acuzaţii Chişinăului

Administraţia de la Tiraspol acuză autorităţile de la Chişinău că nu le-ar oferi locuitorilor din stânga Nistrului adeverinţe care ar atesta că ei nu deţin o cetăţenie anterioară, ceea ce nu le permite oamenilor să obţină cetăţenia rusă sau ucraineană.

Corespondenta RFI la Chişinău, Valeria Viţu

"Pe parcursul ultimilor doi ani, Chișinăul refuză, invocând motive neîntemeiate să le ofere transnistrenilor adeverinţe care ar demonstra că ei nu deţin o cetăţenie anterioară", a declarat așa-zisul ministru de Externe de la Tiraspol, Nina Ştanski, pentru Transdnestrinform, scrie realitatea.md.

Mai mult, autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol susțin că "situaţia a devenit mai dificilă după ce Chișinăul, în mod automat, a început să-i includă pe solicitanţii acestor adeverinţe în baza de date a cetăţenilor Republicii Moldova. Astfel, imediat după ce un transnistrean se adresează pentru obţinerea unei astfel de adeverinţe, i se spune că a primit automat cetăţenia Republicii Moldova", a menționat Ștanski.

Așa-zisul ministru de Externe de la Tiraspol a propus Chişinăului să simplifice procedura de renunţare la cetăţenia Republicii Moldova, această idee fiind susţinută de către reprezentanţii Ambasadei Rusiei la Chişinău.

Biroul pentru Reintegrare de la Chișinău nu a reacționat deocamdată în nici un fel la aceste acuzații.

 
Chişinău, Valeria Viţu, despre Transnistria