Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Premierul sirian, vizat de un atentat

Premierul sirian, Wael al-Halaqi, a supravieţuit unui atentat la Damasc. Informaţia vine de la postul oficial de televiziune Al-Ikhbariya. Garda de corp a prim-ministrului a fost ucisă, potrivit AFP, care citează un ONG sirian.

Atentatul s-a produs în apropierea unei grădini publice şi unei şcoli, la Mazze, un cartier ultrasecurizat din partea de centru-vest a capitalei siriene. Acolo se află multe ambasade, clădiri guvernamentale şi sedii ale serviciilor de informaţii.

Potrivit AFP, la locul atentatului se puteau vedea mai multe maşini arse, între care un autobuz şi numeroase vehicule parcate şi cu geamurile sparte.

"Atentatul terorist de la Mazze viza convoiul premierului. Halaqi este nevătămat", anunţă televiziunea Al-Ikhabriya, care nu precizează însă ce anume a provocat explozia.

Conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, ONG cu sediul la Londra, garda de corp a premierului sirian a fost ucisă.

Premierul sirian, Wael al-Halaqi, a fost numit în funcţie pe 9 august 2012, după dezertarea predecesorului său, Riad Hajib, în semn de protest faţă de represiunea sângeroasă a revoltei declanşate în martie 2011.