Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Aviaţia israeliană ţinteşte obiective din Siria

aviatia-israeliana-tinteste-obiective-siria.jpg

Ministrul israelian al Apărării, Moshé Yaalon, cu şefii de Stat Major, la o bază militară din Israel (Foto: Reuters/Baz Ratner)

Atacurile israeliene din ultimele zile au vizat trei obiective militare din Siria. Informaţia vine de la o sursă diplomatică de la Beirut, citată de Agenţia France Presse.

La Damasc, agenţia oficială Sana a denunţat un atac cu rachete asupra unui centru de cercetări ştiinţifice din Jamraya, la nord-vest de capitala siriană.

Un diplomat de la Beirut a precizat că un important centru de muniţie din apropiere a fost de asemenea vizat de rachetele israeliene.

În plus, armata israeliană a atacat divizia a 14-a, o unitate siriană de apărare antirachetă, în apropiere de autostrada Beirut-Damasc.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, ONG cu sediul la Londra, a anunţat explozii la centrul de cercetare şi "posibil pierderi umane".

Atacul de la Jamraya a fost confirmat de un oficial israelian. Raidul ar fi vizat rachete iraniene destinate mişcării şiite libaneze Hezbollah.

De partea sa, Iranul se declară pregătit să antreneze armata siriană, în caz de nevoie.