Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Spania: Președintele provinciei León a fost ucis ca urmare a unui act de răzbunare personală

isabel.jpg

Isabel Carrasco

Luni după-amiază, liderul Partidului Popular din Leon și președinte al provinciei, Isabel Carrasco, a fost ucis în jurul orei 17 în plin centrul municipiului Leon, un oraș din nordul Spaniei, în provincia Castilia-Leon.

Isabel Carrasco ,  un important lider regional și președinte al provinciei Leon, a fost împușcată mortal, probabil datorita unui act de "răzbunare personală ", după cum a anunțat Ministerul Spaniol de Interne, printr-un comunicat oficial, imediat după săvârșirea asasinatului. În același comunicat se exclude orice legatură cu sfera politicului, mențiune mai mult decât necesară, acum în plină campanie electorală.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Poliției Naționale, după doar câteva minute forțele de poliție au arestat două femei care  au încercat să fuga într-o mașină de la locul crimei , mamă și fiică , de 55 si respectiv 35 de ani. In autoturismul presupuselor autoare a fost gasită doar o pereche de mănusi, nu și arma cu care  s-ar fi săvârșit crima. 

Fiica, Triana Montserrat González Martínez, fostă candidată a Partidului Popular la alegerile locale din 2007,  inginer de profesie și angajată în administrația publică regională, fusese concediată de către  victimă, președintele provinciei Leon, Isabel Carrasco. Inițial acesta a fost considerat mobilul principal al crimei, dar conform unor lamuriri ulterioare s-a aflat că fusese concediată in urma cu trei ani, ceea ce, conform declaratiilor anchetatorilor, face mai puțin probabil ca acesta să fie motivul asasinatului .

Cele două presupuse autoare ale crimei  sunt soția, respectiv fiica șefului Comisariatului  Poliției Naționale din Astorga, un orașel din vestul municipiului Leon, locul  unde a fost săvârșit asasinatul.

Din cauza mortii președintelui provinciei Leon, Isabel Carrasco , Partidului Popular, ca și celelalte partide aflate in campanie pentru alegerile europarlamentare, își suspendă toate actele electorale, timp de 48 de ore.

 
Corespondentul RFI la Madrid Mugur Chiujdea