Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ioan Oltean: PDL are 16% în sondajul nostru, cu un procent peste PNL

Ultimul sondaj al PDL arată că Partidul Democrat Liberal este al doilea după PSD şi cu un procent înaintea PNL-ului, în timp ce Mişcarea Populară este aproape de 9%. Declaraţia a fost făcută la RFI de vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean.

Liderul PDL precizează că democrat-liberalii sunt aproape de ţinta de 20% pentru alegerile europarlamentare din 25 mai: "Noi avem un target care se situează în jurul cifrei de 20-21 de procente. Ştim că nu suntem departe de acest nivel. Am avut un sondaj de opinie, pe care săptămâna aceasta noi l-am făcut public, este propriul nostru sondaj, ştim exact conform acestui sondaj unde ne poziţionăm, ce trebuie să mai facem pentru ca în 25 mai să obţinem ce ne-am propus".

"În acel sondaj suntem pe locul doi în ierarhia partidelor politice, după Partidul Social Democrat şi cu un procent înaintea Partidului Naţional Liberal. Credem că e un sondaj obiectiv, realist, care n-a fost făcut ca să ne mintă pe noi. E propriul nostru sondaj", spune Ioan Oltean.

Vicepreşedintele Partidului Democrat Liberal precizează că "în acest sondaj de opinie, PDL este poziţionat la 16%, PNL la 15%, iar PSD la 38%. Vă rog să observaţi că cel puţin în ce priveşte Partidul Social Democrat, sondajele noastre coincid cu alte sondaje de opinie, ceea ce înseamnă că el este real şi în ceea ce priveşte poziţionarea PDL, a PNL şi a Mişcării Populare, care este în acest sondaj aproape de 9%".

Ioan Oltean recunoaşte că "16% nu înseamnă 20%, tocmai de aceea noi ne-am intensificat şi ne intensificăm campania în cele zece zile care au mai rămas. Noi credem că nu este peste puterea noastră de a obţine încă trei-patru procente în aceste zile, printr-o muncă asiduă, printr-o campanie corectă, cinstită, printr-o informare corectă şi printr-o mobilizare generală a tuturor membrilor în ziua de 25 mai, pentru a fi prezenţi la vot şi a asigura o prezenţă cât de cât rezonabilă la votul din 25 mai".

 
Ioan Oltean, intervievat de Cosmin Ruscior, despre alegerile din 2014