Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Niţă (PSD): Protocolul USL trebuie modificat, subiectul nu este închis

nita-psd-protocolul-usl-trebuie-modificat-subiectul-nu-este-inchis.jpg

Liderii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu

Subiectul modificării protocolului USL nu este închis, declară la RFI vicepreşedintele PSD, Constantin Niţă. El dă de înţeles că două treimi din documentul actual reprezintă clauze depăşite. Niţă susţine că "tensiunile sunt mai mult în plan local, decât în plan naţional".

Constantin Niţă precizează că PSD nu va renunţa la dorinţa de a modifica protocolul USL: "Protocolul după opinia noastră şi aşa cum spunea preşedintele partidului, trebuie modificat. Dacă ne uităm în protocolul existent, în momentul de faţă, două treimi din acesta reprezintă modul în care trebuie să câştigăm alegerile şi modul cum gestionăm lucrul acesta, cum preluăm puterea. E, în această situaţie va trebui să ne gândim acum cum gestionăm puterea împreună cu liberalii şi aici sigur intervin alte clauze şi alt mod de lucru. De aceea credem noi că este nevoie de modificarea acestui protocol. Eu sunt convins că şi colegii noştri liberali vor fi de acord până la urmă cu acest lucru".

Liderul social-democrat declară că subiectul nu este închis: "Nu cred că este închis, nu cred că este închis şi eu sunt convins că primul-ministru Victor Ponta va aborda această chestiune într-un mod foarte serios".

 

"Vor mai fi tensiuni"

 

Întrebat dacă s-au mai calmat tensiunile din USL, Constantin Niţă a răspuns: "În USL au fost, mai sunt şi probabil că vor mai fi (tensiuni-n.r.). De aceea, este nevoie ca viitorul protocol să clarifice modul de rezolvare a acestor tensiuni. Este greu să ţii în frâu două partide puternice, două partide care au câştigat alegerile şi nu numai în plan central, dar şi în plan local, tensiunile sunt mai mult în plan local, decât în plan naţional. De aceea, după opinia noastră, este nevoie de o altă abordare a relaţiilor dintre cele două partide aflate la putere".

Constantin Niţă, intervievat de Cosmin Ruscior, despre protocolul USL