Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mergem sau nu la vot pe 25 mai?

vot.jpg

Pe 25 mai în România au loc alegerile pentru Parlamentul European

Mergem sau nu la vot pe 25 mai ca să-i alegem pe cei care ne vor reprezenta în Parlamentul European? Societatea românească e mai divizată ca niciodată în această privinţă  iar fiecare tabără vine cu argumente solide. 

Numărul celor care refuză sa voteze creşte nu doar în România, ci şi în Europa. Întreg continentul traversează o profundă criză, partide vechi pierd încrederea populaţiei în timp ce extrema dreaptă înregistrează procente istorice.

Greva cetăţenească pe care comunitatea Uniţi Salvăm o declară în ziua votului la europarlamentare nu înseamnă absenţa spiritului civic şi nici nu este antidemocratică. Este o formă de presiune exercitată asupra clasei politice tocmai pentru a o determina să nu-şi mai abandoneze principiile şi promisiunile, spune la RFI lectorul SNSPA Claudiu Crăciun.

 Dezgustul faţă de clasa politică sau alegerile excentrice nu rezolvă nimic. Dimpotrivă, agravează situaţia. Cea mai proastă soluţie e boicotul, spune de cealaltă parte jurnalistul Hotnews.ro Dan Tăpălagă.  

Claudiu Crăciun, lector SNSPA