Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


(VIDEO) Crin Antonescu la RFI: PNL nu se întoarce la PSD nici dacă ia 2% la europarlamentare

crin_antonescu_rfi_pnl_nu_intoarce_psd_nici_daca_ia_2_europarlamentare.jpg

Victor Ponta şi Crin Antonescu, vechi colegi de alianţă

Chiar dacă PNL ia 2%, nu 20% la alegerile europarlamentare din 25 mai, nu se întoarce la PSD. O spune la RFI preşedintele liberal, Crin Antonescu. El se arată "cât se poate de convins că un scor între 20% şi 25% este perfect posibil".

Ce va face Crin Antonescu, dacă PNL nu obţine 20% la europarlamentare? "Facem acelaşi lucru pe care-l facem şi dacă obţinem peste 20%, în sensul în care PNL va fi, cred, reconsacrat de aceste alegeri, indiferent cât de bine sau cât de rău vor ieşi ele, va fi reconsacrat drept prima forţă de dreapta în România şi în sens cantitativ, cea mai importantă forţă din Opoziţie în acest moment şi partidul care ca atare are prima şansă de a trimite un candidat al dreptei în turul doi", răspunde liderul PNL.

"În plan personal, asumând în continuare toate aceste obiective, am spus că dacă nu atingem 20%, demisionez, este o decizie administrativă, dacă vreţi, mai degrabă, nu mai puţin efectivă, care este o formulă de asumare de responsabilitate, atâta vreme cât noi am pregătit atent aceste alegeri, cât pentru prima dată, în detaliu şi împreună cu liderii locali, ţinând cont de toate particularităţile situaţiei politice din locul respectiv, am asumat nişte obiective, pentru care fiecare răspundem. Mi s-a părut că nu-i normal ca preşedinte al partidului, să mă sustrag de la această responsabilitate. Rămân toate celelalte lucruri, mai puţin preşedinte al PNL", precizează Antonescu.

Întrebat dacă poate să câştige alegerile prezidenţiale cineva care nu este preşedintele unui partid în România, Crin Antonescu a răspuns: "Emil Constantinescu nu era membru al nici unui partid. Dar pentru toate poate să existe un început. O să vedem ce se va întâmpla (...). Partidul Naţional Liberal are toate condiţiile de stabilitate, are un prim-vicepreşedinte, care prin efectul statutului asumă prerogativele preşedintelui, în cazul în care preşedintele este demisionar, până la organizarea unui Congres".

În opinia lui Crin Antonescu "miza, axul de interes al acestor alegeri este dacă Partidul Naţional Liberal rămâne în continuare liderul dreptei sau se întoarce în condiţia de anexă a PSD. Or eu spun că şi dacă Partidul Naţional Liberal ia 2%, nu 20%, nu se întoarce la PSD şi că de asemenea sunt cât se poate de convins că un scor între 20% şi 25% este perfect posibil".

 
Crin Antonescu, intervievat de Luca Niculescu, despre alegerile europarlamentare