Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Prinţul Charles, din nou în România

Prinţul Charles e aşteptat să facă o vizită privată în localitatea mureşeană Archita, din comuna Vânători. Prinţul Charles a fost în Transilvania de mai multe ori, în ultimii ani, în vizite private, în judeţele Mureş, Covasna, Harghita şi Braşov.

Prinţul Charles e un obişnuit al zonei pentru că are două proprietăţi în satul covăsnean Valea Zălanului, una dintre acestea fiind o casă veche de peste o sută de ani, care a fost complet renovată. În afară de acestea, moştenitorul coroanei britanice deţine mai multe proprietăţi în România, printre care şi o casă în satul Viscri.

Cât priveşte vizită privată în localitatea mureşeană Archita, primarul comunei spune că, din informaţiile pe care le are, prinţul Charles nu se va întâlni cu autorităţile locale, fiind vorba despre o vizită privată. "Urmează să viziteze în satul Archita clădirea fostului cămin cultural, care a fost retrocedată şi apoi concesionată de la Consistoriul Evanghelic de o rudă a sa, care a renovat-o. Din câte am înţeles, ar urma să se consulte cum să o compartimenteze, întrucât se doreşte ca acolo să funcţioneze fundaţia care se ocupă de activităţile prinţului în toată Transilvania", a spus primarul. În cursul vizitei private, prinţul Charles ar urma să meargă şi la Valea Zălanului şi Viscri.

Ultima vizită a Prinţului Charles în România a avut loc în iunie anul trecut, când a mers în localităţile Apold, Daia şi Saschiz.

Tot atunci, Prinţul Charles a avut o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni.