Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Antonescu, despre declaraţiile lui Sarkozy: Renunţarea la egalitatea în drepturi între membrii UE ar ruina arhitectura Uniunii

Preşedintele PNL comentează la RFI declaraţiile fostului preşedinte francez, Nicolas Sarkozy, privind Schengen. "Renunţarea la principiul egalităţii în drepturi şi responsabilităţii tuturor membrilor ar ruina arhitectura de susţinere a UE", spune Crin Antonescu.

Nicolas Sarkozy a scris într-un editorial pentru Le Point că acordul "Schengen I trebuie suspendat imediat şi înlocuit de un nou model la care ţările din afara zonei de liberă circulaţie să nu poată adera, dacă nu adoptă aceeaşi politică de imigraţie".

În plus, fostul preşedinte francez consideră că "trebuie să încetăm să credem în mitul egalităţii în drepturi şi responsabilităţi între statele membre" ale Uniunii Europene.

Crin Antonescu a comentat la RFI declaraţiile lui Sarkozy: "Ştiţi foarte bine care este ascensiunea Frontului Naţional în Franţa. Marine Le Pen pare un lider mult mai talentat, mult mai deschis decât tatăl ei, care iată, a dus Frontul Naţional la peste 20%, inclusiv la aceste alegeri europarlamentare. Sigur că dinspre dreapta, Sarkozy şi ceilalţi trebuie să ţină pasul, ca să spunem aşa".

"Din punctul meu de vedere, la prima citire, cred că renunţarea la principiul egalităţii în drepturi şi responsabilităţii tuturor membrilor chiar dacă pot s-o înţeleg din partea unei ţări mari şi cu destule probleme ca Franţa, ar ruina însăşi arhitectura de susţinere a Uniunii Europene", mai spune preşedintele PNL.

 
Crin Antonescu, intervievat de Luca Niculescu, despre afirmaţiile lui Nicolas Sarkozy privind Schengen