Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Vizită regală la Palatul Cotroceni

printul-charles-maramures.jpg

Prinţul Charles, într-o vizită mai veche în Maramureş

Preşedintele Traian Băsescu îl primeşte, luni, la Cotroceni, pe Prinţul Charles, aflat în vizită în România. Acesta a sosit joi în ţară, mergând la Covasna, unde are câteva proprietăţi.

Potrivit unui anunţ publicat de Preşedinţie şi citat de Mediafax, sosirea Prinţului Charles va avea loc la ora 15:00 în Holul de Onoare.

De asemenea, sunt programate convorbiri cu participarea membrilor celor două delegaţii.

Prinţul Charles, moştenitorul coroanei Marii Britanii, a sosit în România joi, la Târgu Mureş şi s-a deplasat la Micloşoara, în Covasna.

El a înnoptat, vineri, la una dintre proprietăţile lui din Valea Zălanului, din comuna Malnaş, judeţul Covasna.

Prinţul Charles are patru case în satul covăsnean Valea Zălanului, ultima cumpărată în primăvara acestui an, potrivit primarului din comuna Malnaş, Kasleder Jozsef.

Moştenitorul coroanei Marii Britanii a fost în Transilvania de mai multe ori, în ultimii ani, în vizite private, în judeţele Mureş, Covasna, Harghita şi Braşov.

Ultima vizită a Prinţului Charles în România a avut loc în iunie anul trecut, când a mers în localităţile Apold, Daia şi Saschiz. La Saschiz, moştenitorul coroanei britanice a mers la un punct de procesare legume - fructe, iar în localitatea Daia a vizitat o plantaţie de flori a unei fundaţii specializate în biodiversitate.

Tot atunci, Prinţul Charles a avut o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni.