Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Exit-polluri: Primele reacţii ale politicienilor români

eu-elections.jpg

Exit-polluri: Primele reacţii ale politicienilor români

Pentru PSD rezultatele exit-polurilor reprezintă o lecţie pentru PNL. Aşa cosideră președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea  și fostul preşedinte Ion Iliescu.

Liviu Dragnea consideră  că estimările exit-poll-urilor ”arată aprecierea guvernării și o campanie bună” a PSD. ”E rău pentru PNL, arată greșeală pe care au făcut-o că au ieșit din USL, iar cetățenii au taxat-o”, a mai apreciat Liviu Dragnea.

Aflat lângă el, Ion Iliescu a comentat: ”E o lecție bună și pentru PNL”. În ceea ce-l priveşte pe candidatul independent Mircea Diaconu, Liviu Dragnea a apreciat că acesta ”are cât un partid, PMP”.

Tot despre rezultatul obţinut de Mircea Diaconu, cei doi social-democraţi au declarat că arată “cele două mari greșeli ale lui Crin”. Liderul PNL preferă să rămână tăcut până mâine. El i-a îndemnat pe liberali să fie vigilenţi.

"Fac apel la reprezentanţii PNL în secţiile de votare să-şi facă datoria cu maximă seriozitate, cu maximă vigilenţă şi cu maximă corectitudine, până când voturile sunt numărate, până când procesele-verbale sunt încheiate, până când procesul electoral propriu-zis, cu toate componentele sale este pe deplin încheiat", a spus Crin Antonescu.

La rândul ei, Elena Udrea apreciază că PMP este singurul partid de centru-dreapta care a crescut în campanie și este formațiunea căreia i se datorează prezența mai mare la urne. Ea a făcut apel pentru unirea opoziției în vederea câştigării alegerilor prezidențiale.

”Suntem singurul partid de centru-dreapta care a crescut în această campanie”, a precizat Elena Udrea.

Potrivit acesteia, sporirea numărului celor care au votat se datorează PMP. Elena Udrea a mai făcut apel la unificarea dreptei.

În replică, liderul PDL, Vasile Blaga a comentat că "mulţi se bucură înainte de vreme" şi că "în 2009 unii cântau «Mihaela, dragostea mea» la ora aceasta", iar dimineaţa a fost altfel.

"Sigur că o să avem, dar să avem răbdare deocamdată în seara asta şi să ştim exact cum stăm fiecare partid pentru că mulţi se bucură înainte de vreme. În 2009 unii cântau «Mihaela dragostea mea» pe la ora aceasta, dimineaţă a fost altfel", a precizat Vasile Blaga.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că rezultatul exit-poll-urilor indică "un succes" al UDMR la alegerile europarlamentare, care ar putea trimite trei deputaţi în PE.

De la Cluj-Napoca, Kelemen Hunor a arătat “că undeva între între şase-şapte la sută am obţinut, poate că, prin redistribuire, vom ajunge la trei deputaţi şi vom păstra o reprezentare puternică în PE. Mulţumim alegătorilor noştri, care au înţeles şi şi-au dorit o reprezentare puternică în PE, şi-au dorit o continuare în PE a politicilor duse de UDMR", a afirmat Kelemen.

Potrivit acestuia, UDMR a dus o campanie corectă, echilibrată, în care a abordat temele europene.