Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Swoboda: Victor Ponta va avea de făcut o alegere dificilă: premier sau preşedinte

Rezultatul PSD la alegerile europarlamentare îl poate face "foarte mândru" pe Victor Ponta, dar în acelaşi timp îl pune într-o situaţie "şi mai dificilă", pentru că va trebui să aleagă între a fi premier şi a candida la Preşedinţie. O spune la RFI liderul socialiştilor din PE, Hannes Swoboda.

Întrebat dacă rezultatul PSD la alegerile europene creează condiţiile ca premierul Victor Ponta să candideze la Preşedinţie, Hannes Swoboda a răspuns: "Cred că acest rezultat îi aduce un sprijin puternic domnului Ponta în orice situaţie. Nu mă pot pronunţa eu prin telefon, dar cred că este ceva de care domnul Ponta poate fi foarte mândru şi care îl va pune poate într-o situaţie şi mai dificilă de a face o alegere. Dar ţine de el să ia o decizie şi desigur, de partid. Este foarte tânăr şi trebuie să vadă desigur că uneori tinereţea poate fi un dezavantaj, când ai de făcut o alegere atât de dificilă: preşedinte sau premier".

Premierul Victor Ponta nu a spus clar până acum dacă va candida sau nu la alegerile prezidenţiale din acest an. El a precizat că personal şi-ar dori să continue ca prim-ministru, dar a dat de înţeles că dacă partidul îl vrea în postura de candidat la Cotroceni, ar putea accepta.

 
Hannes Swoboda, intervievat de Cosmin Ruscior, despre variantele Ponta-premier sau Ponta-preşedinte?