Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Degringoladă în PNL: întreaga conducere a demisionat

Crin Antonescu a anunţat că a demisionat din fruntea PNL. El spune că BPN al partidului, care a demisionat, asigură conducerea până la Congresul extraordinar. Călin Popescu Tăriceanu a fost dat afară de la şedinţa de luni a conducerii formaţiunii liberale.

Crin Antonescu precizează că Delegaţia Permanentă pentru stabilirea datei şi ordinii de zi a Congresului extraordinar al PNL va avea loc miercuri.

Liderul demisionar al PNL spune că BPN-ul demisionar va asigura conducerea formaţiunii până la Congres.

Deputatul Ludovic Orban a declarat că va candida pentru funcţia de preşedinte al partidului, la Congresul extraordinar: "Am spus că în momentul în care postul de preşedinte al PNL va deveni vacant, voi candida la funcţia de preşedinte al PNL şi spun".

Între timp, fostul preşedinte liberal, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că actuala conducere a partidului este demisionară şi nu mai are legitimitate.

El a anunţat că din punctul său de vedere, contestă legitimitatea unor decizii luate în Delegaţie, privind interzicerea unor alianţe, mai exact cea cu PSD.

Fostul premier a criticat decizia PNL de a trece de la grupul ALDE din Parlamentul European la cel al popularilor europeni.