Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sârbu: PNL şi PDL fac o alianţă a disperării; nu cred că vor avea un candidat unic, entuziasmul lor e ca la nuntă

sarbu_pnl_pdl_fac_alianta_disperarii_nu_cred_vor_avea_candidat_unic_entuziasmul_nunta.jpg

Vasile Blaga şi Crin Antonescu pregătesc fuziunea PDL şi PNL.

Viitoarea formaţiune de dreapta nu are nici o şansă să devină un partid serios. Iată ce declară la RFI liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu. El spune că prin unificarea lor, PNL şi PDL arată disperare.

În opinia lui Ilie Sârbu, "asistăm la o unificare, alianţă, nici nu ştim până la urmă cum va fi, a disperării, pentru că în vedem pe Crin Antonescu tot mai demoralizat, căutând soluţii. Sigur, el vrea să rămână candidatul dreptei, nu mai ţine cont de Statut, de prevederi, de colegi, că decizii de genul ăsta nu le poate lua singur, ci Delegaţia Naţională poate face alianţe sau fuziuni, au spus-o colegii dânsului. Mai mult, îmi amintesc de o conferinţă de presă a domnului Antonescu, când spunea că PNL şi PD sunt precum două persoane de acelaşi sex, care nu se pot căsători. În ciuda tuturor afirmaţiilor făcute de-a lungul timpului despre personalităţile sau, mă rog, persoanele politice din PDL, nu numai, din partidul doamnei Udrea, al domnului Răzvan Ungureanu, astăzi constatăm că totul a devenit posibil, se pot întâmpla într-adevăr minuni şi-n politică. Dar sigur că pe noi nu ne impresionează lucrul ăsta, pentru că-i cunoaştem pe actori, ştim cam cum acţionează şi reacţionează şi sunt foarte multe semne de întrebare pe care trebuie să şi le pună în legătură cu viitorul acestei fuziuni (...). De fapt, se semnează dispariţia Partidului Naţional Liberal de pe scena politică".

Liderul senatorilor PSD crede că "nu are nici o şansă să devină un partid serios şi aşa cum spun ei că nu mai pot acum să doarmă de grija românilor. Românii nu-i cred şi s-a văzut lucrul ăsta de la alegerile trecute (...). Votul a spus exact care-i încrederea românilor în cei care reprezintă un partid sau altul".

 

"Entuziasm ca la nuntă"

 

Ilie Sârbu crede că PNL şi PDL nu vor avea un candidat comun la Preşedinţie: "Daţi-mi voie să fiu sceptic, nu cred că va fi un candidat unic. De aici se vor degrada lucrurile. Entuziasmul ăsta e ca la nuntă, că tot vorbea domnul Crin Antonescu de căsătoria care nu se poate realiza. După aceea, când se pune la masa negocierilor, o să vadă că lucrurile sunt total altfel. Sunt orgolii mari. Unde-l vedeţi dvs. pe domnul Antonescu - chiar dacă va avea în sondaje 12%, 7%, cât îl arată, până la urmă va mai cădea, că o să piardă foarte multe voturi de la liberali - să renunţe el la acest vis? Nu, sacrifică orice pentru asta. Nu-i văd nici pe ceilalţi. Mi se pare nedreptăţit şi domnul Predoiu, care a muncit, a stat în PDL şi acum să i se spună să stea deoparte, că vine Iohannis sau Crin Antonescu. Îi vedeţi făcând lucrul ăsta? Mai mult, să vină doamna Udrea, impusă de Băsescu, să vină Răzvan Ungureanu, care, trebuie să ţinem cont de lucrul ăsta, în sondaje stă mai bine ca ei, ceilalţi, dar are un partid de 2%".

 
Ilie Sârbu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre unificarea dreptei