Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ilie Sârbu: Ar fi o greşeală să ne grăbim cu anunţarea candidatului la prezidenţiale

PSD nu trebuie să se grăbească să anunţe candidatul la alegerile prezidenţiale din toamnă. Declaraţia a fost făcută la RFI de liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu. El crede că unificarea dreptei nu ar trebui să provoace Partidul Social Democrat.

Întrebat dacă Victor Ponta ar trebui să anunţe cât mai repede dacă va candida sau nu la Preşedinţie, Ilie Sârbu a răspuns: "Cred că ar fi o greşeală să ne grăbim. Nu cred că acum ar trebui să ne preocupe lucrul ăsta. Facem o analiză a rezultatelor, care sunt bune, nu sunt cum ne-am fi dorit 100%, dar dacă vă uitaţi pe harta electorală, PSD-ul nu a avut niciodată un asemenea succes. Toate judeţele, cu excepţia Călăraşi, Harghita, Covasna şi Alba, mi se pare, în rest, peste tot şi Clujul (...). În aceste condiţii, nu cred eu că trebuie să intrăm de-acum în bătălia asta. E timp, va fi un Congres care va face o nominalizare, în funcţie de cercetări, deci nu cred că ar trebui să se grăbească, e punctul meu de vedere, personal".

Senatorul social-democrat crede că PSD nu are motive să se grăbească: "Nu cred că ar trebui să ne provoace această fuziune a disperării sau alianţă a disperării. Noi nu suntem în situaţia aceasta şi atunci de ce ne-am grăbi? Trebuie să avem liniştea necesară, dânşii să-şi vadă de guvernare, noi să ne facem treaba la Legislativ şi vine vacanţa, oamenii se mai liniştesc, judecă altfel, suntem şi după o campanie destul de grea. Dar sigur, nu hotărăsc eu, se va discuta probabil astăzi şi acest aspect".

 
Ilie Sârbu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre candidatul PSD la Preşedinţie