Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Kerry: Trupele ruse se retrag de la graniţa cu Ucraina

kerry_trupele_ruse_se_retrag_de_la_granita_cu_ucraina.jpg

Secretarul american de Stat, John Kerry (Foto: Reuters/Carolyn Kaster)

Rusia îşi retrage soldaţii de la frontiera cu Ucraina. Confirmarea a venit de la secretarul american de Stat, John Kerry. El denunţă în acelaşi timp sosirea unor combatanţi ceceni proruşi în estul Ucrainei, potrivit AFP.

Retragerea militarilor ruşi e confirmată de John Kerry. "Trupele care se aflau la frontieră se retrag spre Moscova", declară şeful diplomaţiei americane pentru postul american de televiziune PBS.

În schimb, el precizează că "există probe potrivit cărora ruşii traversează frontiera". "Ceceni antrenaţi în Rusia trec graniţa, pentru a inflama situaţia, pentru a se angaja în lupte", explică secretarul de Stat.

Preşedintele cecen, Ramzan Kadîrov, a dezminţit acum câteva zile zvonurile potrivit cărora a trimis militari să lupte în estul Ucrainei.

Aproximativ 1.200 de membri ai serviciilor de securitate ucrainene şi circa 200 de militanţi proruşi au murit în confruntările care au avut loc în ultimele 48 de ore în oraşul ucrainean Slaviansk, susţine Viaceslav Ponomariov, liderul local al insurgenţilor, citat de RIA Novosti.

"Potrivit informaţiilor de care dispunem, armata ucraineană a suferit următoarele pierderi: 1.200-1.300 de militari au murit, opt elicoptere şi 15 vehicule blindate au fost distruse. Au suferit pierderi uriaşe. Mă refer doar la Slaviansk", a susţinut el.

De partea sa, preşedintele Ucrainei, Oleksandr Turcinov, a anunţat joi că un elicopter militar a fost doborât la Slaviansk, incidentul soldându-se cu moartea a 14 militari ucraineni. Armata ucraineană a modificat bilanţul, precizând că sunt 12 morţi.