Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Lăzăroiu: Mesajele PMP din campanie s-au adresat mai degrabă unui public otevist

lazaroiu_mesajele_pmp_campanie_adresat_degraba_public_otevist.jpg

PMP a obţinut circa 6% la alegerile europarlamentare.

Strategia de campanie a Partidului Mişcarea Populară a fost greşită. PMP nu s-a adresat tipului de electorat al preşedintelui Traian Băsescu. Iată ce spune la RFI fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, membru al Fundaţiei Mişcarea Populară.

PMP a obţinut circa 6% la alegerile europarlamentare. Sebastian Lăzăroiu comentează acest rezultat: "E un scor bun în sensul că partidul a depăşit pragul de intrare, dar e într-adevăr un scor dezamăgitor, pentru că obiectivul era cel puţin 10% şi era perfect realizabil şi potenţialul partidului e mult mai mare de 6%, e chiar peste 10%, având în vedere că a fost sprijinit de preşedintele Traian Băsescu şi electoratul preşedintelui Traian Băsescu e mult mai mare de 15%".

Fostul consilier prezidenţial crede că "actuala conducere nu a reuşit să convingă sau oamenii care s-au ocupat de campanie, nu vorbesc neapărat de conducerea partidului, nu au reuşit să convingă aceşti potenţiali votanţi. Cred că mesajele de campanie nu s-au adresat în nici un fel tipului de electorat al lui Traian Băsescu. Mie mi s-a părut că au fost mesaje care se adresau mai degrabă unui public otevist, hai să-i spunem aşa. Campania în bună parte a diminuat scorul partidului, deşi campaniile de obicei nu influenţează aşa de mult scorurile pe care le iau partidele. Campania PMP cred că a avut o influenţă, dar în sens negativ".

Întrebat dacă Elena Udrea ar trebui să facă un pas înapoi, Lăzăroiu s-a ferit să o critice direct pe deputata PMP: "E clar că persoanele care s-au ocupat de campanie, care au fost vizibile trebuie să tragă nişte învăţăminte. De fapt, strategia de campanie a fost greşită şi nu cred că există UN vinovat, pentru că deciziile bănuiesc că s-au luat acolo, într-un grup, deciziile politice, legate de campanie".

Sebastian Lăzăroiu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre scorul PMP la alegerile europarlamentare