Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sebastian Lăzăroiu: Ponta s-a ascuns sub pat, dar baronii îl vor scoate de acolo la toamnă

Victor Ponta va fi nevoit să candideze la alegerile prezidenţiale, spune la RFI fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, membru al Fundaţiei Mişcarea Populară. El declară pe de altă parte că prin apropierea de PPDD, "PSD se pregăteşte de ce e mai rău la toamnă şi încearcă să-şi securizeze majoritatea", în eventualitatea plecării UDMR din Guvern după prezidenţiale.

Sebastian Lăzăroiu consideră că "sunt mulţi candidaţi în partea dreaptă care la toamnă l-ar putea învinge pe Victor Ponta în turul doi. De altfel, Victor Ponta nu mai e deloc entuziast să candideze. După alegeri, scorul a fost dezamăgitor şi pentru ei, 37% şi asta l-a făcut pe Victor Ponta să se ascundă sub pat, dar eu cred că pe la toamnă îl scot baronii de acolo şi nu va avea încotro, va trebui să candideze. Cred că Iohannis îl poate bate. Iohannis este un candidat redutabil".

Fostul consilier prezidenţial a comentat şi discuţiile din aceste zile dintre PSD şi PPDD: "PSD-ul este exact în aceeaşi situaţie în care se afla în 2004, cu Adrian Năstase, după alegerile locale. Luase un scor sub aşteptări la locale. Şi acum, PSD a luat la europarlamentare un scor sub aşteptări şi exista riscul ca şi acum ca PSD-ul să fie foarte izolat şi s-a creat deja un curent anti-PSD în societate. Şi atunci, orice alianţă pentru ei este binevenită, pentru că prin asta încearcă să stopeze acest curent, această percepţie publică, că PSD este un partid izolat. Şi probabil că o să mai vedeţi alianţe ale PSD-ului vara asta, cu tot felul de partiduleţe, ecologişti, de tot felul".

Pe de altă parte, Lăzăroiu spune că "e clar că se pregătesc de ce e mai rău la toamnă şi încearcă să-şi securizeze majoritatea, pentru că dacă pleacă UDMR-ul după prezidenţiale, în cazul unei victorii a dreptei, teoretic, PSD-ul poate pierde actuala majoritate şi atunci se întăreşte cu alţi parlamentari, care să compenseze plecarea UDMR".

Sebastian Lăzăroiu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre alegerile prezidenţiale