Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Radu F. Alexandru: Anunţul lui MRU este surprinzător

radu_f_alexandru_anuntul_mru_surprinzator.jpg

Mihai Răzvan Ungureanu candidează la Preşedinţie

Anunţul lui Mihai Răzvan Ungureanu privind intrarea în campania pentru alegerile prezidenţiale este surprinzător. O spune la RFI vicepreşedintele PDL, Radu F. Alexandru. El consideră că un candidat la Cotroceni fără un sprijin politic puternic în spate nu are şanse de câştig.

Liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, susţine că începând de joi a intrat în campania prezidenţială.

Radu F. Alexandru nu-i dă şanse prea mari: "Surprinzător pentru un om de inteligenţa politică a domnului Mihai Răzvan Ungureanu, eu cred că se strecoară în raţionamentul lui o judecată nu foarte fericită şi nu foarte productivă. Mircea Diaconu a putut candida ca independent pentru un post în Parlamentul European, pe o platformă, hai să zic, antisistem. Preşedintele ţării este foarte greu de imaginat că poate să candideze într-adevăr cu sorţi de izbândă ca independent. Dacă nu are sprijinul unei forţe politice puternice, consistente, ideea că o ţară întreagă îl va urma pe acel iluminat, care spune eu vă voi conduce ca preşedinte al ţării în lumea pe care vi-o doriţi presupune o exprimare şi o abordare infantilă şi surprinzătoare din punct de vedere al domnului Ungureanu".

Mihai Răzvan Ungureanu a declarat joi la Iaşi că nu a renunţat la candidatura pentru prezidenţiale şi că a intrat deja în campania electorală.

"Candidatura mea la prezidenţiale rămâne în picioare, este foarte fermă. Începând de azi (joi-n.r.) sunt în campania pentru prezidenţiale", a spus el.

MRU a precizat că priveşte cu interes congresul Partidului Mişcarea Populară, programat pentru sâmbătă, adăugând că nu exclude un tandem cu Cristian Diaconescu pentru alegerile prezidenţiale.

"Un tandem Ungureanu-Diaconescu sună bine. Cum sună bine şi un Papahagi în fruntea PMP. Nu scot din calcul nici tandemul Ungureanu-Iohannis", a afirmat liderul Forţei Civice.

Radu F. Alexandru, intervievat de Cosmin Ruscior, despre candidatura lui MRU la Preşedinţie