Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Paul (PDL): Tăriceanu încearcă să fragmenteze dreapta; serveşte interesele stângii

Călin Popescu Tăriceanu încearcă să lezeze proiectul unificării dreptei, acuză la RFI prim-vicepreşedintele PDL, Andreea Paul. Ea comentează lansarea de către şeful Senatului a unei fundaţii liberale, la care au aderat mai mulţi parlamentari PNL.

Andreea Paul atrage atenţia că "vor fi multe tentative în viitorul apropiat de a leza proiectul unificării dreptei, dar nu cred că vor reuşi. Suntem şi noi, Partidul Democrat Liberal şi partenerii noştri, Partidul Naţional Liberal hotărâţi să mergem într-un proces de fuziune accelerată, care nu doar să dea candidatul unic la prezidenţiale, ci şi guvernarea următoare. Proiectul este pe termen lung şi cred că este just ca pe scena politică să avem un partid mare de dreapta, care să se poată opune partidului şi construcţiei USD de pe stânga".

"Să nu uităm, Tăriceanu a aruncat România complet nepregătită în criză economică. Niciodată nu şi-a asumat această responsabilitate, deşi ar fi trebuit s-o aibă măcar la cinci ani de la plecarea de la guvernare. Şi acum ceea ce încearcă să facă este să submineze proiectul unificării dreptei, dar nu cred că va reuşi", spune ea.

În opinia Andreei Paul, "ceea ce face Tăriceanu acum este să încerce să fragmenteze dreapta. Cui îi foloseşte acest lucru? Unui singur om, premierului Ponta, care se pregăteşte să candideze la prezidenţiale. Cărui partid îi foloseşte? Partidului Social Democrat. Eu nu cred că se poate autodefini identitar de dreapta liberal un om care serveşte interesele stângii".

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat joi constituirea Grupului de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale, la eveniment participând şi aproximativ 15 parlamentari PNL.

Între cei prezenţi s-au numărat Daniel Chiţoiu, Daniel Barbu, Andrei Gerea, Mihai Stănişoară, Radu Stroe, Ovidiu Silaghi şi Sorin Ilieşiu.

 
Andreea Paul, intervievată de Cosmin Ruscior, despre fundaţia liberală lansată de Călin Popescu Tăriceanu