Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Alegeri primare pentru desemnarea candidatului dreptei?

Dreapta românească ar trebui să-şi desemneze candidatul la Preşedinţie în urma unor alegeri primare de tipul celor din Statele Unite. Iată ce propune portalul "În linie dreaptă". Sugestia vine în contextul în care PNL şi PDL se pregătesc de fuziune, iar celelalte partide mai mici de dreapta şi-au desemnat deja candidaţii pentru Cotroceni.

George Rîpă, jurnalist "În linie dreaptă" prezintă modul în care s-ar desfăşura alegerile primare în sânul dreptei: "Să spunem că aceste alegeri preliminare vor debuta la 1 iulie. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că timp de o lună de zile, absolut toţi candidaţii care vor dori să alerge pe acest culoar, vor merge în teritoriu, se vor vedea cu oamenii şi vor încerca să le câştige votul. Alegerile ar avea loc în sediile partidelor politice, în fiecare comună, în fiecare oraş în care vor exista români care îşi vor arăta intenţia de a candida, se va face această structură. Costurile nu sunt foarte mari, pentru că ar fi un om de la fiecare partid politic. Tot ce ar costa ar fi tuşul şi hârtia. Discutăm de câteva mii de euro. Votanţii ar fi atât membrii de partid ai acestor partide de dreapta, cât şi simpatizanţi ai valorilor dreptei, pentru că trebuie să recunoaştem, sunt în România mult mai mulţi oameni care simpatizează cu dreapta, dar care au ales să nu facă politică activă sau nici măcar să nu fie membri ai unui partid politic".

Alegerile ar fi supervizate de un Comitet format din membri ai tuturor partidelor şi din observatori ai diferitelor asociaţii recunoscute pentru apărarea valorilor euro-atlantice, care vor să susţină acest demers.

 
George Rîpă, intervievat de Cosmin Ruscior, despre alegerile primare pentru desemnarea candidatului dreptei la Preşedinţie