Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Andrei Chiliman: Nu va exista o hemoragie după mişcarea lui Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu ar trebui să încerce la un moment dat să se întoarcă pe partea dreaptă a eşichierului politic şi să nu rămână pe stânga. O spune la RFI primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, viitor prim-vicepreşedinte al PDL.

În opinia lui Andrei Chiliman, "cu cât mai repede se termină Congresul şi se pun bazele acestei construcţii, cu cât mai repede putem prezenta acest proiect important al dreptei unite pentru România, cu atât şansele grupului pe care-l face Călin Tăriceanu sunt mai reduse. Personal, cred că nu va exista o hemoragie. Sigur, sunt oameni care au fost nemulţumiţi pe plan local de conducerile interimare numite şi nu alese şi care au făcut o serie de excese în anumite locuri. Sunt chestiuni care se pot rezolva şi părerea mea e că aceşti oameni fiind de dreapta, vor înţelege importanţa Congresului în care sper ca proiectul domnului Iohannis să reuşească în cadrul PNL-ului".

Andrei Chiliman, fost membru PNL, spune că unul dintre motivele pentru care nu s-a alăturat fundaţiei liberale lansate de Tăriceanu este acela că şeful Senatului e perceput în prezent ca fiind un politician de stânga: "E unul dintre motivele pentru care eu nu m-am asociat acestei mişcări. Am fost de dreapta, sunt de dreapta şi am rămas pe dreapta. Eu unul cred că şi Călin Tăriceanu ar trebui să încerce la un moment dat să se întoarcă pe partea dreaptă a eşichierului politic şi să nu rămână pe stânga, aşa cum din păcate percep şi eu lucrul acesta în prezent".

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat joi constituirea Grupului de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale, la eveniment participând şi aproximativ 15 parlamentari PNL.

Între cei prezenţi s-au numărat Daniel Chiţoiu, Daniel Barbu, Andrei Gerea, Mihai Stănişoară, Radu Stroe, Ovidiu Silaghi şi Sorin Ilieşiu.

 
Andrei Chiliman, intervievat de Cosmin Ruscior, despre platforma liberală a lui Călin Popescu Tăriceanu