Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Pîrvulescu: E un sfârșit “lamentabil” de mandat pentru președinte

Președintele nu va demisiona, după scandalul în care este implicat fratele său. O spune la RFI politologul Cristian Pîrvulescu. Nimic nu probează o implicare directa a lui Traian Băsescu în acest caz.

Imaginea președintelui este însă grav afectată. Și imaginea internațională a României va fi afectată, mai spune politologul Cristian Pîrvulescu.

Reamintim, fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, urmează să fie prezentat viner, 20 iunie,cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile la Tribunalul Bucureşti, pentru trafic de influență. Potrivit DNA, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denunţător, prin intermediar, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl denunţătorului.

Premierul Victor Ponta a cerut joi demisia președintelui Traian Băsescu.

Purtătorul de cuvânt al președinției, Bogdan Oprea susţine că "demisia şefului statului ar fi cea mai mare piedică pusă justiţiei", astfel creându-se culoar spre Cotroceni premierului Ponta, "care i-a apărat public fără nicio ezitare pe colegii de partid chemaţi în faţa justiţiei".

Despre implicațiile acestui caz vorbește la RFI politologul Cristian Pîrvulescu (audio).

 
Politologul Cristian Pîrvulescu intervievat de Magda Prelipceanu