Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Irak: SIIL a capturat un post de la frontiera cu Siria

irak.jpg

(FOTO: REUTERS/ Essam Al-Sudani)

Teroriştii îşi continuă atacurile şi capturarea de obiective importante în Irak. AFP relatează că insurgenţii sunniţi conduşi de jihadişti din cadrul grupării Statul Islamic în Irak şi Levant (SIIL) au preluat controlul asupra unui post de la frontiera Irakului cu Siria. Acesta este considerat strategic în zonă, fiind unul dintre cele trei puncte de trecere a frontierei între Irak în Siria.

Postul de frontieră Al-Qaim, unul dintre cele trei puncte de trecere în mod oficial a frontierei între Irak în Siria, a căzut pe mâna unor insurgenţi sunniţi, în urma retragerii unor combatanţi din cadrul grupării Al-Nusra, aripa siriană a Al-Qaida, şi Armatei Siriene Libere (ASL, rebeliunea).

De asemenea, vineri, cel puţin 34 de militari irakieni au fost ucişi în schimburi de focuri cu insurgenţii suniţi. Confruntările au avut loc în apropierea localităţii Al-Qaim, situată pe teritoriul irakian, la frontiera cu Siria, notează AFP.

Schimburile de focuri cu insurgenţi din cadrul mişcării teroriste Stat Islamic în Irak şi Levant au izbucnit în cursul nopţii de joi spre vineri şi continuau vineri la prânz, au anunţat şi oficialii irakieni.