Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ivan (PSD): Nu renunţăm la revizuirea Constituţiei indiferent de piedici

catalin-ivan.jpg

Purtătorul de cuvânt PSD, Cătălin Ivan

Delegaţia Comisiei de la Veneţia este pentru două zile în România pentru discuţii cu reprezentanţi ai partidelor politice parlamentare, cu cei ai CSM şi cu membrii Comisiei pentru revizuirea Constituţiei. Este o vizită de lucru binevenită spune la RFI purtătorul de cuvânt PSD, Cătălin Ivan.

„Revizuirea Constituţiei, pentru USL, este un proiect foarte important. Nu renunţăm la acest proiect indiferent de piedicile care apar pe drum. Este foarte important pentru noi să prevedem foarte clar în Constituţie care sunt atribuţiile preşedintelui şi ale Parlamentului, să blocăm traseismul politic. Sunt lucruri care au mers foarte prost în România" declară la RFI purtătorul de cuvânt al partidului social democrat, Cătălin Ivan.

În opinia sa, criticile sunt binevenite pentru că "nu am plecat niciodată de la premisa că deţinem adevărul absolut sau că forma pe care noi am prezentat-o este o formă finală şi alta mai bună nu poate să existe” mai spune Ivan.

Opoziţia se va întâlni la rândul său cu delegaţia Comisiei de la Veneţia. PDL a anunţat că va reclama "gravele derapaje de la normele democratice impuse în proiectul de revizuire a legii fundamentale".

 
Purtătorul de cuvânt PSD, Cătălin Ivan, despre revizuirea Constituţiei