Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Preda: Îl susţin pe Dacian Cioloş pentru postul de comisar european

preda_il_sustin_dacian_ciolos_pentru_postul_comisar_european.jpg

Comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş

Dacian Cioloş este un om foarte serios, care a asumat foarte bine mandatul de comisar european pentru Agricultură şi ar trebui susţinut. Iată ce declară la RFI europarlamentarul PMP, Cristian Preda.

Eurodeputatul Cristian Preda îl susţine pe Dacian Cioloş pentru postul de comisar european: "Eu l-am susţinut pe Cioloş din 2009 şi continui să-l susţin. Pesediştii îl susţineau atunci pe Severin, au încercat să-i blocheze candidatura lui Cioloş (...). Eu continui să cred că Dacian Cioloş e şi un om foarte serios, care a asumat foarte bine mandatul de comisar pentru Agricultură, a propus o reformă îndrăzneaţă a Politicii Agricole Comune şi ar trebui susţinut. Aici tot pesediştii sunt cei care au avut diverse alte variante, care mai de care mai şocante, adică la un moment dat voiau s-o plaseze pe Corina Creţu, câteva săptămâni i-au dat speranţe lui Mircea Geoană, s-a vorbit la un moment dat şi de Corlăţean".

"Eu sper că le-a venit mintea românului cea de pe urmă, cum se spune şi că-l vor susţine într-adevăr pe Cioloş. Sper asta, nu am certitudinea, pentru că nu ştii niciodată cu pesediştii!", spune Cristian Preda, europarlamentar din partea Partidului Mişcarea Populară.

Cristian Preda, intervievat de Cosmin Ruscior, despre viitorul comisar european din partea României