Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Analist: Nimeni nu poate fi tras la răspundere pentru referendumul din 2012

cristian-parvulescu.jpg

Politologul Cristian Pârvulescu

Suspendarea preşedintelui este un proces constituţional, reaminteşte, la RFI, politologul Cristian Pârvulescu. Tocmai de aceea nu poate fi tras nimeni la răspundere pentru evenimentele politice din vara lui 2012.

Declaraţia sa vine după ce, joi, la Digi 24, preşedintele Traian Băsescu spunea că va trebui ca "cineva" să-şi asume responsabilitatea juridică pentru "puciul" din 2012, menţionând că ar fi corect ca "cineva" să plătească în faţa instanţei pentru deciziile politice şi legile date cu acea ocazie.

"Responsabilitatea politică nu a fost măsurată, dar probabil cineva va trebuie să îşi asume responsabilitatea juridică, pentru că şi acum România plăteşte costuri uriaşe pentru lovitura de stat din vara trecută", a spus Băsescu.

Analistul politic Cristian Pârvulescu crede că prin această declaraţie şeful statului a vrut să le răspundă adversarilor săi care l-au atacat pe tema referendumului cu datele de la recensământ.

O răzbunare juridică n-ar fi de dorit şi nu este caracteristică unui stat de drept, mai spune, la RFI, Cristian Pârvulescu.
 

 
analistul politic Cristian Pârvulescu comentând declaraţiile preşedintelui Băsescu