Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Filat: Semnarea Acordului de Asociere este o victorie comună cu România

filat_semnarea_acordului_asociere_victorie_comuna_romania.jpg

Republica Moldova a semnat Acordul de Asociere cu UE.

Republica Moldova a semnat vineri Acordul de Asociere cu UE, alături de Ucraina şi Georgia. Implicarea României în procesul de apropiere a Republicii Moldova de UE a însemnat enorm, iar semnarea Acordului este o victorie comună. O spune la RFI preşedintele PLDM, Vlad Filat. El speră să existe un transfer de experienţă şi expertiză dinspre Bucureşti spre Chişinău.

Vlad Filat declară că implicarea României în procesul de apropiere a Republicii Moldova de UE a însemnat mult: "A însemnat enorm, înseamnă enorm şi cu certitudine pentru perioada de viitor, va însemna enorm. Eu în acest sens vreau să le mulţumesc tuturor, României în general şi tuturor oamenilor implicaţi sincer în acest parcurs al nostru. Pot să spun că aceasta este o victorie comună".

Întrebat dacă aşteaptă mai mult de la România în plan bilateral, liderul Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova a răspuns: "În relaţiile bilaterale eu mă aştept ca toate înţelegerile pe care le-am avut în această perioadă de timp parcursă, patru ani şi jumătate, să aibă aceeaşi implementare care am demonstrat că este posibilă. Sunt proiecte foarte importante de viitor, proiecte importante de infrastructură, o dezvoltare a relaţiilor economice mai aprofundată şi desigur expertiza pe care o deţine România în acest parcurs european este foarte necesară pentru noi. Deci asta înseamnă şi transfer de această experienţă şi expertiză către noi".

Republica Moldova a semnat vineri Acordul de Asociere cu UE, alături de Ucraina şi Georgia.

 
Vlad Filat, intervievat de Cosmin Ruscior, despre implicarea României în parcursul european al Republicii Moldova