Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Liberalul George Scutaru: Denumirea PNL nu se poate negocia

Numele PNL nu poate fi negociat, declară la RFI liderul deputaţilor liberali, George Scutaru. El se arată convins că PDL, un partid "mai tânăr, mai nou" va accepta ca viitoarea formaţiune rezultată în urma fuziunii să se numească PNL.

George Scutaru este convins că PNL şi PDL vor ajunge la un acord privind numele partidului rezultat în urma viitoarei fuziuni: "Eu sunt convins că şi liderii democrat-liberali şi liderii noştri şi noi avem suficientă maturitate politică pentru a găsi o formulă unanim acceptată. Este adevărat, denumirea de PNL este un lucru care nu se poate negocia. Dar eu sunt convins că fiind vorba de tradiţia şi istoria unui partid de 140 de ani, cel mai vechi partid activ în Europa, de sorginte liberală, un partid care şi-a împletit propria istorie cu istoria României în momente decisive, eu sunt convins că şi colegii democrat-liberali, care sunt parte a unui partid mai tânăr, mai nou, comparativ cu al nostru, vor accepta acest fapt".

În opinia liderului deputaţilor liberali, "important este proiectul politic, important este să oferim tuturor celor care vor o alternativă la actuala guvernare şi la politica Guvernului Ponta să oferim o asemenea alternativă de dreapta credibilă, iar celor care doresc să voteze un partid de dreapta, să aibă posibilitatea să voteze un mare partid de dreapta şi eu sunt convins că şi PNL-ul şi PDL-ul vor oferi cetăţenilor României o asemenea alternativă".

PNL a făcut o mare greşeală când a adoptat la Congres o rezoluţie prin care fixa ca imuabilă denumirea Partidului Naţional Liberal, spunea marţi la RFI vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean. El preciza că trebuie găsită o soluţie de comun acord privind numele partidului ce va rezulta în urma fuziunii. Oltean sublinia că PDL nu este de vânzare.

Liderul PNL, Klaus Iohannis, a provocat furia unor democrat-liberali, după ce a spus sâmbătă că PDL a acceptat deja ca numele viitorului partid rezultat în urma fuziunii să fie PNL.

Ulterior, Iohannis a revenit şi a precizat că este vorba de concluzia sa, după discuţii formale şi informale.

 
George Scutaru, intervievat de Cosmin Ruscior, despre numele partidului rezultat în urma fuziunii între PNL şi PDL