Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Corina Creţu, despre scandalul cărnii de vită: Rusia face presiuni politice

corina_cretu_despre_scandalul_carnii_de_vita_rusia_face_presiuni_politice.jpg

Rusia interzice importul de carne de vită din România.

Poziţia Rusiei în privinţa cărnii de vită din România "se înscrie în acelaşi tip de presiuni şi ameninţări care s-au făcut şi asupra Republicii Moldova". Iată ce declară la RFI europarlamentarul PSD, Corina Creţu. Asta după ce Moscova a interzis importul de carne de vită din România, invocând boala vacii nebune.

În opinia Corinei Creţu, "se înscriu în acelaşi tip de presiuni şi ameninţări care s-au făcut şi asupra Republicii Moldova, privind calitatea vinurilor din Republica Moldova. Sunt presiuni comerciale pe care Rusia le face, dar eu cred că acest lucru nu poate să oprească în nici un fel parcursul european, pentru care poporul din Republica Moldova a optat".

Europarlamentarul crede că e vorba de o presiune politică a Rusiei asupra României: "Acest lucru cu carnea de vită trebuie verificat, dar după părerea mea este o presiune politică. Nu cred că ne împiedică cu nimic, după cum speranţa mea este ca toate aceste presiuni ale Rusiei la adresa Republicii Moldova să nu influenţeze în nici un fel parcursul european al Chişinăului şi al Republicii Moldova".

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că toată lumea din Europa spune că România nu are nici o problemă legată de carnea de vită şi doar Rusia constată că există o problemă: "Probabil că cei care greşesc sunt autorităţile din Rusia".

 
Corina Creţu, intervievată de Cosmin Ruscior, despre scandalul cărnii de vită