Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Creţu, aleasă vicepreşedinte al PE: Îmi doresc să mă axez pe probleme sociale

Corina Creţu şi-ar dori atribuţii în domeniul social, în calitatea sa de proaspăt vicepreşedinte al Parlamentului European. Europarlamentarul PSD spune într-un interviu la RFI că i-ar plăcea să se ocupe de asemenea de extinderea UE.

Ce atribuţii va avea Corina Creţu ca vicepreşedinte al PE? "Nu a avut loc încă prima reuniune a Biroului Parlamentului European. Sigur că-mi doresc în primul rând să mă axez pe probleme sociale. Eu cred că România, o ţară încă săracă în Uniunea Europeană are nevoie de mai multe politici sociale, revenirea la modelul social european. Cred că Parlamentul European, care asigură mai mult de 70% din legislaţia care se aplică în orice stat membru al Uniunii Europene cred că trebuie să asigure cadrul necesar pentru o creştere economică durabilă şi stabilă pentru depăşirea acestei etape în care atât de multe familii încă se zbat în sărăcie, în care tinerii încă nu-şi găsesc un loc de muncă şi prea mulţi pensionari trăiesc foarte prost", declară europarlamentarul PSD.

"De asemenea, un lucru care mă preocupă este extinderea Uniunii Europene. Mă bucur foarte mult că Parlamentul României ia în discuţie ratificarea tratatului de aderare a Republicii Moldova (Acordul de Asociere cu UE-n.r.). Mi-ar plăcea să mă ocup şi de Balcanii de Vest, de relaţiile cu ţările care vor să adere la Uniunea Europeană", mai precizează Corina Creţu.

România are doi vicepreşedinţi ai Parlamentului European: Adina Vălean (PNL) şi Corina Creţu (PSD).

 
Corina Creţu, intervievată de Cosmin Ruscior, despre atribuţiile ei ca vicepreşedinte al PE