Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Udrea la RFI: Nominalizarea lui Silaghi la Transporturi, o prostie colosală!

udrea-rfi-nominalizarea-silaghi-transporturi-prostie-colosala.jpg

Ovidiu Silaghi, propus de PNL ca ministru al Transporturilor

Nominalizarea lui Ovidiu Silaghi ca ministru al Transporturilor este o dovadă de "inconştienţă politică", spune la RFI deputatul PDL, Elena Udrea. Ea crede că şansele pentru un raport MCV pozitiv sunt "nule".

Elena Udrea critică nominalizarea lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor: "Mie mi se pare o prostie colosală atât a liberalilor, cât şi a premierului! Să vii cu propunerea domnului Silaghi la Ministerul Transporturilor, după ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat cu condamnarea fostului ministru Fenechiu, să vii cu un alt ministru cu probleme cu justiţia, cu probleme mari de imagine, care la un moment dat în mandatul trecut a fost retras tocmai datorită acestor probleme mi se pare o dovadă de inconştienţă politică".

Deputatul PDL se miră că premierul Victor Ponta a acceptat propunerea liberalilor pentru postul de ministru al Transporturilor: "Mă mir de premier, pentru că îl cunoaştem pe domnul Victor Ponta şi ştim că este extrem-extrem de atent la propria imagine. Nu ştiu cum a acceptat propunerea aceasta a liberalilor, de care înţeleg din ce a apărut în presă că nici Partidul Naţional Liberal nu este mulţumit, nu este satisfăcut şi ei îşi dau seama că este o greşeală majoră pe care PNL-ul o face(...). Nu ştiu ce va face preşedintele, vom vedea zilele următoare".

 

Şanse "nule" pentru un raport MCV pozitiv

 

Elena Udrea cere ca la Ministerul Transporturilor să fie numit un om care să poată finaliza procesul de privatizare de la CFR Marfă: "La Ministerul Transporturilor a pornit un proces extrem de important, cel al privatizării CFR Marfă. Cred că este obligatoriu ca la Ministerul Transporturilor să vină cineva care să fie capabil să finalizeze acea privatizare (...). Apar acum detalii din procesul de privatizare, aflăm că vor fi disponibilizaţi două mii de oameni, că firma care a câştigat nu-şi asumă nici o obligaţie de investiţie. Deci este din nou o privatizare cu cântec a Guvernului USL".

Şansele unui raport MCV pozitiv sunt nule, consideră deputatul PDL: "Dacă vă amintiţi, când preşedintele Traian Băsescu a sesizat public şi i-a cerut domnului Ponta să nu vină cu Fenechiu în Guvern, pentru că are probleme cu justiţia, s-a spus că deocamdată beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, este un proces, şansele sunt să se termine pozitiv, ba chiar sperăm că aşa se va termina. Ei, uitaţi că am avut o condamnare, o premieră, din păcate negativă, un nou record negativ al Guvernului USL, un ministru în funcţie condamnat penal, şansele unui raport pozitiv MCV sunt nule, în condiţiile în care îţi asumi să vii cu oameni cu astfel de probleme majore, sunt probleme legale pe care oamenii aceştia le au. Plus că dovedeşte o lipsă de resurse a PNL-ului".

Elena Udrea, intervievată de Cosmin Ruscior, despre nominalizarea lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor