Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tăriceanu: Trecerea Noricăi Nicolai la ALDE, singura atitudine corectă

tariceanu_trecerea_noricai_nicolai_la_alde_singura_atitudine_corecta.jpg

Norica Nicolai trece la grupul ALDE din Parlamentul European.

Călin Popescu Tăriceanu declară la RFI că salută gestul europarlamentarului PNL, Norica Nicolai, de a trece de la grupul PPE la cel al ALDE din Parlamentul European. Întrebat dacă şi-ar dori-o în noul său partid, şeful Senatului a răspuns afirmativ.

Călin Popescu Tăriceanu apreciază decizia Noricăi Nicolai: "Eu cred că e singura atitudine corectă dintre toţi parlamentarii PNL. Toţi au fost aleşi pe lista PNL-ului ca liberali. Ei au primit votul cetăţenilor, electoratului pentru o reprezentare liberală în Parlamentul European. Aşa încât m-aş fi aşteptat ca şi alţi parlamentari din cadrul grupului PNL, care au fost aleşi pe o listă liberală să facă acelaşi lucru, să participe în familia liberală din Parlamentul European. Din păcate, până în momentul de faţă, nu avem decât cazul Noricăi Nicolai, pe care îl salut, această atitudine o salut public şi ar fi fost de aşteptat şi din partea altora să facă acelaşi gest".

Întrebat dacă şi-ar dori-o pe Norica Nicolai în formaţiunea sa, preşedintele Senatului a răspuns: "Da, sigur, Partidul Liberal Reformator o să aibă uşile deschise oricăror persoane care gândesc şi susţin aceleaşi valori cu noi. Aşa încât sigur că cineva care este membru în Partidul Liberal European sau în grupul parlamentar al Partidului Liberal European la nivelul Parlamentului European poate să fie binevenită, dar aceasta este o opţiune pe care o ia persoana în cauză".

Eurodeputatul PNL, Norica Nicolai, s-a înscris în grupul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) din Parlamentul European.

Ea a fost membră a grupului PPE, la care au aderat toţi europarlamentarii PNL la începutul actualei legislaturi europene, doar din 1 până în 6 iulie.

"Mi-am depus adeziunea la grupul ALDE, deoarece în alegerile europarlamentare am candidat sub această siglă, iar eu am obţinut voturile românilor în calitate de candidat al ALDE şi îmi păstrez această poziţie", a declarat Nicolai pentru Mediafax. Ea a menţionat că rămâne membră PNL.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a declarat că subiectul adeziunii europarlamentarului Norica Nicolai la ALDE va fi discutat în prima reuniune a Biroului Politic al partidului, când se va analiza dacă demersul acesteia încalcă Statutul PNL.

 
Călin Popescu Tăriceanu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre trecerea Noricăi Nicolai la ALDE