Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


C.P. Tăriceanu: Partidul Liberal Reformator are aproape 30 de parlamentari; vom adera la ALDE

Partidul Liberal Reformator va face parte din ALDE şi din Internaţionala Liberală. Anunţul a fost făcut la RFI de preşedintele noii formaţiuni, Călin Popescu Tăriceanu. El precizează că PLR are în prezent circa 30 de parlamentari.

Călin Popescu Tăriceanu spune că nu a făcut "demersuri insistente" pentru a atrage parlamentari spre Partidul Liberal Reformator: "Numărul de parlamentari se apropie de 30. Eu n-am făcut nici la început estimări şi predicţii cu privire la numărul parlamentarilor, pentru că nu am procedat prin demersuri insistente. Cred că o astfel de opţiune din partea unui parlamentar trebuie să fie o opţiune de conştiinţă. Având în vedere însă că toţi parlamentarii PNL au fost aleşi pe listele Uniunii Social Liberale şi, cel puţin aşa cred eu, au venit în Partidul Naţional Liberal pentru convingerile lor liberale, mă aştept să mai existe şi alţii care să vină să mi se alăture".

Va intra PLR în ALDE? "Ceva concretizat nu este, dar discuţiile de principiu le-am avut şi sigur, noi vom face parte din Partidul Liberal European, adică ALDE şi din Internaţionala Liberală", precizează Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a anunţat joia trecută, oficial, că au început demersurile pentru fondarea Partidului Liberal Reformator şi şi-a anunţat candidatura la Preşedinţia României.

Evenimentul de lansare a acestui partid a avut loc la sediul Institutului de Studii Liberale. Au participat mai mulţi parlamentari care au făcut parte din PNL, printre care Daniel Chiţoiu, Daniel Barbu, Mihai Stănişoară şi Sorin Ilieşiu.

 
Călin Popescu Tăriceanu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre noul său partid