Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cristian David: Mişcarea Populară nu este o provocare pentru PNL

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Noul partid Mişcarea Populară nu este o provocare pentru PNL, care îşi păstrează electoratul stabil. O spune la RFI ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni, liberalul Cristian David. El afirmă că pot apărea şi şapte partide, tot PNL-ul va fi singura formaţiune de centru-dreapta apreciată constant de public.

Cristian David nu se teme de Mişcarea Populară, noul partid prezidenţial, înfiinţat marţi. Liberalul crede că "principalul obiectiv politic pe care-l are PNL-ul este acela de a-şi consolida imaginea, identitatea doctrinară şi legătura cu alegătorii care susţin PNL-ul. Întotdeauna în România vor exista evoluţii politice, vor fi fragmentări, vor fi reunificări. PNL-ul este un partid puternic, este un partid stabil, care deja în trei cicluri electorale a rămas în jurul unui scor electoral de aproximativ 20%, ceea ce îl consolidează ca principalul partid pe zona de centru-dreapta, în ciuda faptului că au fost partide a căror oscilaţie de-a lungul timpului le-a situat înaintea PNL-ului ca rezultat electoral, dar iată că timpul ne arată că există o constantă a prezenţei şi susţinerii electorale pe care o are PNL-ul faţă de toate celelalte partide, care pe centru-dreapta au oscilat, dar care arată că de fapt singurul şi cel mai stabil şi solid doctrinar partid de centru-dreapta este Partidul Naţional Liberal".

Mişcarea Populară nu este o provocare pentru PNL, apreciază ministrul liberal: "Din punctul meu de vedere, nu îl văd ca o provocare, pentru că noi avem acest electorat stabil al nostru, noi îl urmărim în evoluţia dinamică a performanţelor şi politice la guvernare, dar şi a ideilor creative pe care PNL-ul le are în activitatea parlamentară şi guvernamentală".

Cristian David afirmă că "vor putea apărea şi două şi trei şi şapte partide pe centru-dreapta, dar istoria ne demonstrează şi nu doar istoria pe care PNL-ul o are din trecut, ci istoria recentă din 1990 încoace ne arată că singurul partid constant, partid istoric, care a supravieţuit tuturor etapelor politice după 1989 şi singurul partid care a fost constant în aprecierea publicului românesc ca partid de centru-dreapta a fost Partidul Naţional Liberal".

Partidul Mişcarea Populară va fi coordonat de către deputatul Eugen Tomac, până la primul Congres.

 
Cristian David, intervievat de Cosmin Ruscior, despre Mişcarea Populară