Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


PDL nu se teme de Mişcarea Populară

pdl-exclude-lista-comuna-miscarea-populara-europarlamentare.jpg

Mircea Toader nu vrea liste comune la alegeri.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, spune la RFI că nu susţine ideea unei liste comune a dreptei la alegerile europene de anul viitor. Parlamentarul crede că Mişcarea Populară nu va lua din electoratul Partidului Democrat Liberal.

Întrebat dacă este exclusă o listă comună a PDL cu Mişcarea Populară şi eventual cu alte formaţiuni de dreapta la europarlamentarele din 2014, Mircea Toader a răspuns: "După părerea mea personală, da, mai ales că acel 2014, în special în această situaţie politică de tendinţe de descentralizare a zonei de dreapta, singurul element care poate să stabilească drumul fiecărui partid sunt nişte alegeri, care nu trebuie să fie acoperite de o listă comună, eu ştiu, de un nume comun a unei astfel de activităţi până la urmă electorale".

Liderul deputaţilor PDL crede că "2014 va fi momentul adevărului. Partidele care se prezintă în faţa electoratului şi mă refer chiar şi în partea cealaltă şi Partidul Conservator şi liberalii şi PSD-ul, va fi momentul adevărului, fiecare ştim pe ce stăm, care este electoratul care ne sprijină şi într-adevăr, atunci putem stabili strategia de viitor, după alegerile din 2014".

 

Fără liste comune la alegeri

 

Mircea Toader nu vrea liste comune la alegeri: "Eu nu susţin ideea unei liste comune, am mai avut-o şi la alegerile parlamentare, s-a dovedit ineficientă. Suntem un partid vechi, cu tradiţie în activitatea politică de după '90 şi cred că noi suntem cei care ar trebui să coagulăm în jurul nostru toate aceste elemente, partide, partiduleţe, mişcări, care susţin zona de dreapta, unde într-adevăr cred că avem o problemă în a concentra toate aceste elemente".

Deputatul crede că Mişcarea Populară nu va lua din electoratul PDL: "Electoratul captiv pe care-l are PDL în mod sigur nu se va duce spre alt partid, indiferent de conjunctura politică pe care o traversează".

Întrebat de unde crede că va lua voturi Mişcarea Populară, Mircea Toader a răspuns: "Sunt cei volatili, care participă la orice vot din punct de vedere al opiniei pe care o au, dar fiecare partid are un electorat foarte stabil al său. Noi suntem între 12% şi 16%, am ajuns, cred, la un electorat captiv".

 
Mircea Toader, intervievat de Cosmin Ruscior, despre Mişcarea Populară