Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Scandal uriaş în PRM

Secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, a fost dat afară din partid de către preşedintele Corneliu Vadim Tudor. Problema e că însuşi liderul formaţiunii naţionaliste a fost demis din fruntea grupării acum câteva săptămâni. Congresul Extraordinar al Partidului România Mare are loc sâmbătă la Alba Iulia.

Gheorghe Funar spune pentru Mediafax că a aflat că ar fi fost exclus din PRM de către Corneliu Vadim Tudor, dar susţine că acest lucru este nestatutar. El anunţă că va candida la preşedinţia partidului la Congresul de la Alba Iulia, la care se va discuta excluderea lui Vadim Tudor.

"Voi candida, pentru că este nevoie de PRM, în condiţiile actuale, când Ungaria este aproape să ne ia Ardealul. Am aflat că C.V. Tudor m-ar fi exclus din partid, dar acest lucru nu este legal şi statutar, nu putea să mă excludă, pentru că Biroul Permanent la care face dânsul referire, nu a avut loc. C.V. Tudor confundă PRM cu căţeii din curtea partidului sau din curtea sa personală, dar PRM nu este proprietatea sa, nu este marcă înregistrată la OSIM", declară fostul primar de Cluj.

"Colegii au vrut mai demult să îl excludă, dar eu m-am opus, pentru că este membru fondator al PRM şi preşedinte al partidului de 22 de ani", afirmă Funar.

Reacţia lui Funar vine după un comunicat semnat "Biroul de Presă al PRM", publicat joi în Ziarul Tricolorul. "Având în vedere că Gh. Funar unelteşte acum pe faţă la preluarea prin fraudă a preşedinţiei PRM, punându-se în fruntea unor găşti răzleţe de fripturişti şi securişti pensionari, Biroul Permanent a decis în unanimitate excluderea sa din partid. Acesta oricum nu mai avea nici o calitate în PRM, la Congresul Extraordinar al formaţiunii, din 20 iulie a.c., fiind eliberat din funcţia de secretar general, pentru rezultate foarte proaste atât la ultimele cicluri de alegeri (2%), cît şi în fruntea Filialei Cluj", se arată în comunicat.