Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Barbu: Preşedintele Băsescu ar trebui să promulge legea privind reducerea CAS, dar Guvernul trebuie să dea unele explicaţii

Legea privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale trebuie promulgată de preşedintele Traian Băsescu. O spune la RFI vicepreşedintele PDL, Sulfina Barbu. Ea cere în acelaşi timp Guvernului să spună cum va acoperi golul din buget.

În opinia Sulfinei Barbu, "legea privind reducerea CAS-ului ar trebui promulgată, dar în paralel, Guvernul României trebuie să ne prezinte argumente serioase şi trebuie să le explice public, de unde sunt acoperite acele goluri în veniturile bugetelor ţării, mă refer în mod special la bugetul de pensii, pentru că reducerea CAS-ului cu cinci puncte procentuale da, va crea în bugetul de pensii un deficit de cinci miliarde pentru anul următor. Pentru acest lucru, Guvernul trebuie să vină cu analize şi argumente serioase de compensare a acestor deficite".

Vicepreşedintele PDL declară că "Guvernul nu şi-a făcut temele. Există soluţii, există pârghii, dar important este ca Guvernul să ni le prezinte, pentru că ele pot fi puse în practică doar de Guvern, nu de Parlament şi nu de alte instituţii din statul român".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni, întrebat dacă va ataca la Curtea Constituţională legea de reducere a CAS, că "rămâne de văzut" şi că vrea să aibă o discuţie şi cu mediul de afaceri, arătând că aşteaptă de la ministrul de Finanţe un document, în care să precizeze sub semnătură de unde vor veni veniturile suplimentare.