Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Bilanţul victimelor operaţiunii israeliene în Fâşia Gaza trece de pragul de 200 de morţi

gaza.jpg

Fasia Gaza

Aviaţia israeliană a bombardat, în noaptea de marţi spre miercuri, locuinţele mai multor oficiali din cadrul mişcării islamiste Hamas în Fâşia Gaza, în contextul în care aceasta a respins un armistiţiu propus de egipteni, iar premierul israelian a anunţat că va intensifica operaţiunile militare în zonă.

Israelul a bombardat noaptea trecută casele mai multor lideri ai Hamas în Fâşia Gaza. Israelul a afirmat ca nu are "altă alegere" decât să-şi intensifice raidurile asupra Fâşiei Gaza după respingerea unui armistiţiu de către Hamas, iar conflictul pare fără ieşire, în ciuda morţii a peste 200 de palestinieni şi, pentru prima oară, a unui evreu.

Statul evreu şi-a reluat raidurile marţi după-amiaza asupra enclavei palestiniene, ca răspuns la zeci de tiruri de rachete ale Hamas, dintre care două au fost distruse în zbor deasupra Tel-Avivului.

Între timp, o comisie din cadrul Senatului american a aprobat marţi o creştere cu 50% a ajutorului financiar american acordat pentru sistemul israelian de apărare antirachetă Iron Dome, utilizat în prezent de către Israel pentru a doborî rachete trase de pe teritoriul Fâşiei Gaza, relatează AFP.

Până în prezent, şi-au pierdut viatţa 202 palestinieni, în mare parte civili, şi aproape 1.500 au fost răniţi.

Israelul nu a trecut până acum la o operaţiune terestră, deşi armata a fost dispusă ostentativ la graniţele Fâşiei Gaza, mobilizând 40.000 de rezervişti în vederea unei eventuale invazii.