Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Weber: Dacian Cioloş, cea mai potrivită alegere pentru postul de comisar

weber_dacian_ciolos_este_cea_mai_potrivita_alegere_pentru_postul_de_comisar.jpg

Comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş

Premierul trebuie să facă nominalizarea pentru postul de comisar european din partea României, nu preşedintele. Iată ce spune la RFI europarlamentarul PNL, Renate Weber. Ea apreciază că o desemnare a lui Dacian Cioloş ar fi "cea mai potrivită alegere".

Renate Weber crede că Dacian Cioloş va fi propunerea României pentru postul de comisar european: "Din tot ce am văzut eu până acum şi din tot ce am înţeles eu până acum, cred că domnul Cioloş va fi opţiunea României. În opinia mea, este cea mai potrivită alegere în acest moment a României, pentru că domnul Cioloş, ca şi comisar în funcţie acum chiar a reuşit să-şi facă un anume loc în această Comisie, care nu este un loc de neglijat, a şi răspuns de un domeniu de maximă importanţă, a reuşit să ducă nişte negocieri la bun sfârşit, nu a fost simplu şi atunci cred că din acest punct de vedere, domnul Cioloş este în poziţia de a nu o lua de la capăt, de la zero".

Cine ar trebui să facă propunerea pentru postul de comisar european? "Până acum, experienţa pe care am avut-o a demonstrat foarte clar că de fapt, Guvernul este cel care face nominalizarea. Sigur, este firesc să existe o înţelegere sau un acord şi cu preşedintele, dar şeful Guvernului a fost cel care a făcut până acum nominalizările, nu văd de ce s-ar schimba acum lucrurile", crede Weber.

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta au avut recent o dispută privind persoana care trebuie să facă propunerea de comisar european din partea României.

Renate Weber, intervievată de Cosmin Ruscior, despre comisarul european