Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Renate Weber: Viitorul partid al dreptei trebuie să se numească PNL, numele PDL nu e chiar un brand

renate_weber_viitorul_partid_al_dreptei_trebuie_sa_se_numeasca_pnl_numele_pdl_nu_e_chiar_un_brand.jpg

Cum se va numi partidul rezultat în urma fuziunii între PNL şi PDL?

Renate Weber nu vede cum se poate realiza fuziunea între Partidul Naţional Liberal şi Partidul Democrat Liberal, dacă numele viitorului partid nu va fi PNL. Europarlamentarul spune la RFI că numele PDL nu e chiar un brand, în timp ce PNL se confundă cu istoria modernă a României.

Întrebată dacă noul partid ce va rezulta în urma fuziunii ar trebui să se numească PNL, Renate Weber a răspuns: "Cu siguranţă, da şi nu văd cum se va putea realiza o fuziune, dacă numele de PNL nu va fi acceptat, câtă vreme noi deja am dat un vot în acest sens la Congresul PNL, care a avut loc. Sigur, o să avem un alt Congres pe 26, dar eu nu-mi imaginez sub nici o formă că liberalii vor renunţa la denumirea de PNL. De fapt, nu-i vorba numai de denumire, ci de tot acel amendament Quintus, care se referă şi la identitate şi la tradiţie".

Întrebată de ce ar renunţa PDL la numele său, ea a răspuns: "Adevărul e că dacă vă uitaţi, în ultimii 24 de ani, PDL a apărut cu o anumită denumire, s-a schimbat denumirea aceea, s-a mai schimbat o dată când un grup de liberali a trecut în acel partid, deci cred că pentru PDL numele nu a reprezentat niciodată chiar aşa un brand la care să nu poată renunţa, în vreme ce PNL înseamnă totuşi confundarea cu istoria modernă a României. Sunt lucruri foarte diferite, chiar nici n-aş face comparaţie".