Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Franţa cere eliberarea lui Mohamed Morsi

franta-cere-eliberarea-lui-mohamed-morsi.jpg

Susţinător al lui Mohamed Morsi (Foto: Reuters/Asmaa Waguih)

Franţa cere eliberarea "deţinuţilor politici" din Egipt, inclusiv a fostului preşedinte Mohamed Morsi. Declaraţia a fost făcută marţi de ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, citat de AFP.

"Situaţia este critică. Noi îndemnăm la respingerea violenţei şi eliberarea deţinuţilor politici, inclusiv a fostului preşedinte Morsi", afirmă Laurent Fabius.

Demnitarul francez îndeamnă la "dialog" şi condamnă "brutalităţile". El a făcut declaraţiile cu puţin timp înainte de a se întâlni cu şefa diplomaţiei europene, Catherine Ashton. Aceasta a spus marţi la Cairo că fostul preşedinte egiptean, ţinut în secret de către armată de aproximativ o lună, "este bine" şi "are acces la informaţii", în special prin intermediul televiziunii şi ziarelor.

Catherine Ashton a refuzat să ofere detalii despre locul în care se află Mohamed Morsi, arestat după destituirea sa de către armată, pe 3 iulie.

Susţinătorii lui Morsi au făcut apel la un miting de amploare pentru ziua de marţi, 30 iulie, când sunt aşteptaţi să iasă în stradă un milion de oameni.